torstai 30. toukokuuta 2013

Siskonmakkarakaalipata * Omena-rahkatrifle

Otin huomioon ruokatoivomukset ja ostin siskonmakkaroita.
Keitto tulee aina ensin mieleen näistä makkaroista, ei kuitenkaan tänään.
Kotimaista  varhaiskaalia on jo ilmestynyt kaupanhyllyille ja ostinpa sitäkin.
Valmistin kaalipataa, johon lisäsin siskonmakkarat. Hyvää arkiruokaa.
Tämä oli lounas ja se jätti nälän loitolle jopa niin, että illallista ei tarvittu.
Kokosin proteiinipitoisen kylmän jälkkärin omenoista ja rahkasta hellepäivän lopuksi.

Siskonmakkarakaalipata
pienehkö varhaiskaali suikaleina
3 pientä sipulia lohkoina
2 porkkanaa lantteina
1 palsternakka lantteina
rypsiöljyä ja voinokare
suolaa, tuoretta rakuunaa silppuna 1 rkl
2 rkl siirappia, 1 dl vettä 
kourallinen tuoretta lipstikkaa silppuna
400 g siskonmakkaroita
Kuumenna öljy/voiseos ja kuullota sipuleita muutama minuutti. 
Lisää porkkana- ja palsternakkalantit ja jatka kuullottamista.
Seuraavaksi kaalisilppu, mausteet, lipstikka, siirappi ja vesi.
Anna hautua kannen alla. Kun kaalipata on melkein kypsää
lisää siskonmakkarapalat ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia.

Omena-rahkatrifle
Keksimurua, stevialla ja kanelilla maustettua pakastettua omenasosetta sulaneena,
rahkakermavaahtoa makeutettu vaniljalla ja hunajalla,
höyrytettyjä omenakuutioita maustettu kanelilla, sitruunalla ja sokerilla.
Lopuksi rahkakermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.