keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kurpitsakeitto

Olipa hyvä keitto tänään.
En lausunut itse tätä, vaan toinen syöjistä. Olin samaa mieltä.
Ostin ison myskikurpitsan ja käytin siitä 500 g tämänpäiväiseen keittoon. 
Huomenna keksin lopusta (1000g) jotain. Saapa nähdä mitä on odotettavissa.
Myskikurpitsa sisältää kuituja, C- ja E-vitamiinia, mangaania, magnesiumia ja kaliumia

Kurpitsakeitto
500 g myskikurpitsaa 
1 iso porkkana
200 g juuriselleriä
2 keltasipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 punainen chili 
3 rkl  rypsiöljyä
7 1/2 dl kasvislientä
mustapippuria, ruususuolaa, paprikaa, chiliä ripaus,
 kanelia ja muskottipähkinää
annokselle friseesalaattia ja ruohosipulia
Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele
kurpitsa, porkkana, juuriselleri.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
Lisää juurekset ja jatka kuullottamista.
Alenna lämpöä ja anna seoksen hautua kannen alla kypsäksi (n20min).
Soseuta ja lisää kiehahtanut kasvisliemi ja mausteet. 
 Sekoita ja tasaa soseutusta tarvittaessa. Tarkista maku.
Rukiinen näkkileipä sopi hyvin keiton kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tätäkin täytyy kokeilla, onko myskikurpitsa se "nuijan" mallinen.

    VastaaPoista
  2. Se on sellainen ja oranssinkeltainen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.