maanantai 13. toukokuuta 2013

Jauhelihakastike spagetille

Tomaattia oli tämänpäiväisessä kastikkeessa
paseerattuna. Tavallista ja maistuvaa arkiruokaa
oli tänään. Jokainen kastike varioidaan kuitenkin aina
vähän eri tavalla, niin tämäkin.
Spagetti on todella osuva kumppani jauhelihakastikkeelle.

Jauhelihakastike spagetille 6:lle
Keitä spagetti al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
Valuta ja lisää spagetille voinokare sekoittaen.
Se pitää spagetin irtonaisena.
Kastike
800 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
rypsiöljyä ja voita
ruususuolaa, maustepippuria rouheena, kuivattua persiljaa
1/2 prk paseerattua tomaattia
3 rkl  vehnäjauhoja kylmään veteen sekoitettuna
2 dl lihalientä (luomu)
1 dl kermaa
Hienonna sipuli tehosekoittajassa. Kuumenna öljy ja voi pannulla.
Kuullota sipulia hetki ja lisää jauheliha. Ruskista jauheliha.
Mausta. Lisää paseerattu tomaatti sekoittaen.
Sekoita joukkoon vehnäjauhovesi ja lihaliemi.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Annostele.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.