perjantai 3. toukokuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti - Kinuskipannacotta marjoilla

Päivä kului rattoisasti varastoa ja kaappeja järjestellen.
En edes malttanut kauppaan lähteä, piti vain kaivaa kaapeista
raaka-aineita ruoantekemiseen. Kylläpä sieltä aina löytyykin
sen verran, että parit annokset saa tehtyä.
Järvikylän iso Pehtoorin salaatti odotti ottajaa jääkaapissa.
Lisukkeetkin löytyivät yhtä helposti, punajuuria oli sopivasti ja
avaamaton vuohenjuustopurkki.
Päätin herkutella myös jälkiruoalla, vadelmia ja mustikoita 
oli pakasteessa, fariinisokeria ja kermaa löytyi.
Tulipa todella ylellinen jälkiruoka, juuri sopivan makea.

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Huuhtele ja kuivaa Pehtoorin salaattia ja salaatti-mixiä,
revi pehtoorin salaatti pienemmäksi. 
Huuhtele ja pilko pari kevätsipulin vartta.
Huuhtele pala kurkkua ja leikkaa kuutioiksi.
Sekoita salaatti ja valmista kastike.
Oliiviöljyä, limen mehu, ruokosokeria, ruususuolaa ja mustapippuria.
Pyöritä kastike salaatin joukkoon.
Huuhtelin kalamata-oliivitkin ja lisäsin salaatille.
Lopuksi vielä persiljasilppua.
Keitin punajuuret (4kpl) suolalla maustetussa vedessä.
Kuorin ja lohkoin ne ja asetin erikseen tarjolle.
Nostin vuohenjuustopurkin pöytään. Sitten syötiin kaikki.

Kinuskipannacotta vadelmilla ja mustikoilla 
Keitä noin 15 minuuttia 2 1/2 dl kermaa, 1/2 dl vettä ja 1/2 dl fariinisokeria,
kunnes tuloksena on sakeutunut kinuskikastike. 
Annostele kinuski jälkiruoka-astioihin. Anna jäähtyä  hetken aikaa.
Sulata vadelmat ja mustikat (itsepoimitut) ja nostele ne 
kinuskin päälle. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Tätä herkkua oli mukava nauttia Suomi-Saksa ottelun aikana. 
Peli on nyt tasoissa, mutta aikaa on vielä ruhtinaallisesti. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.