tiistai 14. toukokuuta 2013

Kananmunalla täytetyt tomaatit

Lauantaina ostin isot pihvitomaatit.
Kun näin tomaatit kaupan vihannesosastolla,
ajattelin tekeväni niistä täytettyjä tomaatteja.
Tänään ajatukseni toteutui. Ensin suunnittelin riisitäytettä.
mutta päädyin lopulta kananmunaan. 
Paahdoin lisukkeeksi leipäviipaleet. Ne sopivat hyvin kokonaisuuteen.

Kananmunalla täytetyt tomaatit 
2 isoa pihvitomaattia
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
kuivattua meiramia, kurkumaa, rouhittua mustapippuria, ruususuolaa
2 viipaletta vuokaruisleipää
2 kananmunaa
parmesanijuustoa raasteena
Leikkaa tomaateista kantaosa pois. Koverra sisus kulhoon ja mehut myös.
Hienonna sisus mehuineen. Kuumenna öljy pannulla ja
kuullota sipulisilppu, lisää mukaan valkosipulisilppu ja mausteet.
Kuullota 2-3 minuuttia. Lisää  mukaan tomaattisilppu.
Paahda leipäviipaleet ja laita ne voideltuun vuokaan.
Lusikoi sipulisekoitusta tomaattikuppeihin ja loput leiville.
Nosta puoliksi täytetyt tomaatit vuokaan ja riko kanamunat
tomaattien sisään. Sirottele päälle suolaa.
Lopuksi ripottele leiville ja tomaattikupeille reippaasti juustoraastetta.
Paista uunin 180-asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kananmuna on hyytynyt.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.