torstai 2. toukokuuta 2013

Broilerifilettä balsamico-sipulikastikkeessa

Ensin keitin ja sitten paistoin broilerifileet.
No keittämisen aikana paahdoin valkosipulikynnet ja
maustetahnan tein kun fileet jäähtyivät ennen paistamista. 
Sipuli on hyvää kuullotettuna ja maku paranee balsamicolla
karamellisoiden. Kanaliemen hyödynsin ohrasuurimoiden
kypsentämisessä. Ohrasuurimoista tuli hyvä lisuke aterialle.

Broilerifilettä balsamico-sipulikastikkeessa
Ohrasuurimolisuke 
4 broilerinfilettä 
kanalientä
10 valkosipulinkynttä
1 tl kaikkia - mustapippuria, jauhettua neilikkaa, oreganoa, currya ja
jauhettua laakerinlehteä, ruususuolaa
1 rkl limemehua
1 rkl vehnäjauhoja
rypsiöljyä
-
1 iso sipuli ohuina viipaleina
pala mietoa chiliä ilman siemeniä hienonnettuna
5 rkl tummaa balsamicoa
rypsiöljyä
-
2 dl ohrasuurimoita ja 5 dl kanalientä (broilerinkeitinliemi)

Kuivaa fileet ja laita kattilaan lisää päälle kanalientä, jotta peittyvät.
Kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta 5 minuuttia.
Jätä fileet jäähtymään liemeen. Siivilöi liemi talteen.
Paahda valkosipulinkynsiä kuorineen  voitelemattomassa pannussa.
Saavat ruskistua joka puolelta ja pehmetä sisältä.
Jäähdytä ja purista sisus kulhoon. 
Jauha yhdessä valkosipulitahna ja mausteet tahnaksi. Lisää limemehu.
Sekoita mukaan jauhot. Kuivaa fileet ja hiero fileille maustetahnaa.
Anna maustua noin 30 minuuttia.
Paista fileet runsaassa rypsiöljyssä molemmin puolin.
Ruskista sipulirenkaat ja chili öljyssä kullanruskeiksi. Lisää balsamico
ja anna karamellisoitua.
Keitä ohrasuurimot kypsiksi fileiden keitinliemessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.