lauantai 30. kesäkuuta 2012

Italialainen porkkanakakku

Löysin Kotilieden sivuilta herkulliselta kuulostavan kakkuohjeen.  Koska uudet porkkanat ovat nyt parhaimmillaan eli mehukkaita ja makeira, otin ohjeesta vaarin ja leivoin tämän porkkanakakun. Se kantaa nimeä Italialainen porkkanakakku, italiaksi Torta di caroteOhje on saatu keittiömestari Sergio Ferrarinilta Viking Linelta.
Kakku säilyy useita päiviä mehevänä viileässä tai pitempään pakastimessa. Kakusta riittää palan koosta riippuen 8-16:lle.
Muutin ohjetta hieman, käytin mantelijauhoja  ja vehnäjauhojen asemasta gluteenittomia Jytte täysjyväriisijauhoja. Taisipa sokerimäärä olla hieman pienempi.

Italialainen porkkanakakku
5 kpl  (300g) porkkanoita
4 kananmunaa
3 dl sokeria (alkuperäinen 3,3 dl eli 300g)
4 dl mantelijauhoja (alkuperäinen 300 g rouhittua mantelia)
1 dl täysjyväriisijauhoja (Jytte) (alkuperäinen 1,3 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruususuolaa
Koristeeksi tomusokeria, muutakin voi keksiä vaikka manteleista
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm)
Voitele vuoka, minulla oli teflonvuoka, joten jauhotusta ei tarvittu. Muussa tapauksessa voit jauhottaa vaikkapa hienonnetulla mantelirouheella.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää vähitellen porkkanaraaste. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja lisää taikinaan.
Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteessa noin 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Alensin loppuvaiheessa lämpötilaa. Anna kakun jäähtyä ja kumoa vuosta.
Siivilöi ennen tarjoamista pinnalle tomusokeria. Ja jos olet innokas, voit käyttää aikaa ja mielikuvitustasi ja sommitella pinnalle manteleista ja mintusta koristeet. 
Suosittelen kakkua. Kuten huomasitte kakussa ei ole käytetty rasvaa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen. Porkkana tuo mehevyyttä ja manteli rasvaa ja sitoo kosteutta. Tuon on pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
  2. Se oli tai on hyvää vielä tänäänkin, itseasiassa jääkaapissa yön yli mehukkuus vain ikäänkuin lisääntyi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.