lauantai 29. lokakuuta 2011

Tomaattiperunat lohelle

Suunnitelmani oli valmistaa lohipihvejä ja salaattia. Toisin kävi, kun kurkistin kaappiin. Tomaattisäilykepurkkeja oli vielä kaapissa ja mitäpä niitä muuttokuormaan pakkaamaan. Joten ruoka muuttui. Tosin lohen valmistin, mutta  nyt viipaloin sen ja paiston yksinkertaisesti tavalliseen tapaan. Tomaattipurkki upposi sitten perunoiden joukkoon. Hyvä yhdistelmä tulikin, vaihteeksi lohen voi syödä näinkin.
Kun alkuun pääsin purkkien hävittämisessä, valmistin säilykeaprikooseista jälkiruokaa.

Tomaattiperunat lohelle

noin 8 perunaa
1 iso punasipuli
1 prk säilyketomaatteja
suolaa, kanelia, juustokuminaa
rypsiöljyä
Kuori ja lohko perunat. Lado ne laakeaan uunivuokaan. Mausta suolaa, kanelia ja juustokuminaa. Sekoita kevyesti. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Laita ne vuokaan. Murskaa purkkitomaatit ja kaada vuokaan. Sekoita perunoiden joukkoon. Huuhtele purkki vesitilkalla ja lisää vuokaan.
Kypsennä 200-asteessa noin 40-50 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä. Peitä loppuvaiheessa vuoka foliolla, että pinta ei tummu liikaa. Unohdin itse tehdä tämän.

Leikkaa nahaton lohipala soiroiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista rypsiöljytilkassa molemmin puolin muutama minuutti.


Aprikoosi-rusinasalaatti
Halkaise säilykeaprikoosit. Annostele ne kulhoihin. Lisää mukaan rusinoita ja säilykelientä. Vatkaa pinnalle kermavaahtoa, sekoita joukkoon maustamatonta jogurttia ja hieman sokeria ja vaniljaa. Nostele kulhoihin ja nauti.


2 kommenttia:

  1. Sinä se saat aina niin herkullisen näköistä aikaiseksi.
    Taas ihan tuli nälkä näitä kattsellessa.

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Kiitos, mukava kuulla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.