Riisi-kasvissalaatti
Ensin keitin pitkäjyväiset riisit. Seuraavaksi suikaloin punaisen paprikan ja kuullotin suikaleet rypsiöljytilkassa, lisäsin mukaan yhden murskatun valkosipulikynnen. Porkkanan raastoin pitkiksi ohuiksi suikaleiksi ja kuullotin pannulla, josta oli nostanut juuri paprikat sivuun. Irrotin pienen kukkakaalin nuput ja höyrytin ne mikrossa, mukaan ripaus suolaa. Riisit olivat kypsyneet. Kuorin appelsiinin ja kuutioin isohkoiksi kuutioiksi. Sekoitin kuutiot hieman jäähtyneen riisin joukkoon ja nostelin seoksen tarjoiluvadille. Lisäsin joukkoon paprikan ja porkkanan kevyesti sekoittaen.Sekaan pyöräytin myös mustapippuria ja oliiviöljyä sekä sesaminsiemeniä.
Kuorittu viipaloitu pätkä kurkkua ja jääsalaattia mukaan vadille. Lopuksi pinnalle kukkakaalinuput ja persiljaa.
Kastikkeen tarjosin erikseen. Ranskankermaa, mustapippuria, dijonsinappia, suolaa ja pieniä kurkkukuutioita.
nam, näyttää niin maukkaalta... :)
VastaaPoistamukavaa syksyä!
Emmi,
VastaaPoistaKiitos, mukavaa syksyä sinulle myös.