Nyt vaihdetaan tähän päivään eli siihen, mitä eilen lupasin eli jälkiruokaan. Aikamoinen alastulo äskeisestä dokumentista.
Päärynät mansikkakiisselillä
Kuori huuhdotut päärynät ja halkaise. Lisää kattilaan 5 dl vettä ja vaniljatanko ja keitä päärynät kypsiksi eli pehmeiksi. Nosta päärynät sivuun ja poista vaniljatanko.
Lisää kiehuvaan päärynöiden keitinveteen kohmeiset pakastemansikat n 5 dl. sekä 1 dl fariinisokeria. Kiehauta kunnes mansikat ovat täysin sulaneet. Suurusta, 4 rkl ohrakasta sekoitettuna kylmään vesitilkkaan. Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta kattila sivuun.
Lisää kiehuvaan päärynöiden keitinveteen kohmeiset pakastemansikat n 5 dl. sekä 1 dl fariinisokeria. Kiehauta kunnes mansikat ovat täysin sulaneet. Suurusta, 4 rkl ohrakasta sekoitettuna kylmään vesitilkkaan. Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta kattila sivuun.
Annostele kiisseli lautasille ja anna jäähtyä hieman. Nosta kiisselille päärynä. Lisää mukaan jäätelöä tai kermavaahtoa.
Nauti mehevästä jälkiruuasta.
Nauti mehevästä jälkiruuasta.
Herkullinen jälkiruoka!Iran onkin kaunis ja kiehtova maa,sääli vaan että siellä on niin totalitaarinen hallintojärjestelmä...
VastaaPoistanami, varmasti herkullinen jälkkäri :)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaSe on totta, Iran on myös pelottava maa, arvaamaton.
Emmi,
Kiitos. Oli hyvää ja raikasta.