keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Porsaankyljykset

Eilen päivälliseksi valmistin perinteisiä porsaankyljyksiä, ehkä hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla. Kyljyksistä tuli mehukkaita. Pidän siitä, että luu on mukana, se antaa oman hyvän maun haudutettuun ruokaan.

Porsaankyljykset

6 kpl porsaankyljyksiä, ei kovin isoja
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria rouhittuna
3 rkl sinappia
1/2 l vettä + lihaliemifondi
3 rkl maizenaa
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Siirrä sipulit kasariin.
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet.
Voitele kyljykset sinapilla molemmin puolin. Kääntele kyljykset jauhoseoksessa. Nosta kyljykset kasariin sipulipedille. Lisää kasariin kiehautettu lihaliemi. Keitä hiljalleen kannen alla noin 1/2 tuntia.
Ota kyljykset liemestä. Siivilöi liemi ja suurusta maizenalla. Kaada kastike kyljyksille. 
Tarjoa perunamuusin ja salaatin kera. Salaatissa oli makeaa friseesalaattia, kurkkua, luumua ja kurpitsansiemeniä. Päälle pirskotettuna oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria.

2 kommenttia:

  1. Oih ja voih! Nyt tuli nälkä..

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Possunkyljykset ovatkin hyvä ase nälkään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.