sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Haudutettu lihapata suppilovahveroilla

Syksy on parasta pataruokien aikaa. Kääntelin kaupan hyllyssä paistipakkauksia ja valitsin naudan ulkopaistia. Se sopii pitkään haudutettavaksi. Pakasteesta otin pienen pussin suppilovahveroita  ja yllätyin miten upea maku niinkin pienestä määrästä sieniä syntyi liharuokaan. Pataan tuli metsäisen riistan maku. Aamulla paistoin pekonia ja säästin syntyneen rasvan padan lihan ruskistamiseen.
Lisukkeeksi kypsensin  suomalaista täysjyväohraa. Kypsennysaika oli 8 minuuttia.

Haudutettu lihapata suppilovahveroilla

700 g naudan ulkopaistia
2 rkl rypsiöljyä tai pekonirasvaa
6 dl lihalientä
1 tl suolaa
ripaus kuivattua timjamia ja rouhittua mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
150 g pakastettuja suppilovahveroita
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat kahdessa erässä öljyssä tai kuten minä pekonirasvassa.  Kaada lihat pataan tai kasariin. Lisää pannulle lihaliemi ja kiehauta. Ripota lihoille suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot. Kaada pataan lihaliemi, tomaattipyree ja lisää mukaan laakerilehdet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Pilko sienet hieman kohmeisina ja ne saavat sulaa. Pilko sipulit ja valkosipulit. Paloittele porkkanat.
Kuumenna öljy tai pekonirasva pannulla ja lisää paloitellut sipulit ja sienet. Kuullota miedolla lämmöllä.  Kumoa ainekset ja porkkanapalat pataan.  Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada se pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla noin tunnin verran, kunnes liha on sopivan mureaa. Tarkista maku.
Tarjoa lisänä joko keitettyjä perunoita tai kypsää täysjyväohraa.

3 kommenttia:

  1. oi, kun näyttää herkulliselta, ihan kuin ravintola-annokselta :)

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    emmi,
    Kiitos kun kävitte ja kommentoitte.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.