keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Suussasulava piparjuuriliha

Jälleen kerran nautimme lounaan Oskarin olohuoneessa. Ruoka ja palvelu oli loistavaa. Salaattipöydän antimet alkuruokana, kuten lounaaseen kuuluu.
Huomenna on aikomus syödä mureaa kassleria tässä samassa paikassa. Olen hieman laiskistunut ruuanlaiton suhteen. Johtunee kai näistä muuttomullistuksista. Nyt alkaa  pakkaaminen. Muuttotarjouksia olen pyytänyt viideltä yritykseltä, joista kaksi tulee huomenna kotiimme arvioimaan kustannukset.  

Piparjuurilihaa perunamuussilla
Huomaatte kai, että ennätin jo maistaa ruokaa ennen kuvaamista. Varmistuin, että se on niin hyvää kuin miltä näyttää.

Liha on naudan sisäpaistia, joka on ensin ruskistettu pannulla ja maustettu suolalla ja mustapippurilla sekä piparjuurella. Piparjuuri maistui vain hyvin vienosti eikä  peittänyt murean lihan makua. Esikäsittelyn jälkeen liha on kypsytetty ylikypsäksi uunissa. Paistoliemestä on keitetty kastike.
Perunamuusi on perunoista tehty eikä muusijauheesta, sen huomaa jo mausta.

Tätä täytyy kokeilla omassa keittiössä, kunhan inspiraatio löytyy.

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Ihan oikein, että otat vapaata ruoanlaitosta, kun muutenkin on hommia kädet täynnä.

    VastaaPoista
  2. Aikuisena on ihanaa, kun voi poiketa rutiineistaan. Ei ole pakko tehdä ruokaakaan, vaan voi poiketa nauttimassa jonkun muun työn tuloksista. Varsin maukkaan näköinen annos!

    VastaaPoista
  3. annekatariina,
    Pakkaamista on yllin kyllin, joten hyvällä omatunnolla voi pistäytyä syömässä ulkona.

    Katriina,
    Oli tod hyvää.
    Joskus on hyvä hemmotella itseään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.