perjantai 28. lokakuuta 2011

Grillattu broileri - Rahkaräiskäleet

Ensin oli aikomus noutaa pizzat, mutta ei sittenkään.  Joku jossain vaiheessa oli esittänyt toivomuksen, että TOK:n Wikken grillissä kypsyvät ehkä parhaat broilerit juuri sillä hetkellä, kun oli ruokailun aika. Mikäs siinä hieman edullisemmaksi tuli hakea valmiiksi grillattu broileri ja syödä se lämpimänä. Ei nyt ihan kokonaan, jäi vielä huomisellekin vaikkapa salaattiin. Broileri makksoi 7,40 €.
Punasipulia ja tomaattia oli myös ostoslistalla.

Samainen TOK sitten lähetti tänään postiluukusta paketin, jossa oli mukana  Yhteishyvän hyvä Ruoka-lehtinen.  Sitä selatessa osui silmiini Rahkaräiskäleet ja tietenkin iltaruuaksi paistettiin näitä räiskäleitä.

Grillattu broileri
Tomaatti-sipulisalaatilla

Grillattu broileri tulee syödä lämpimänä. Joten nopeasti salaatin tekoon.Viipaloi pestyt tomaatit. Viipaloi punasipuli renkaiksi- Viipaloi kurkkua. Nostele vadille. Rouhi pinnalle mustapippuria, ripaus suolaa ja sokeria. Ruohosipulia tuli myös mukaan. Lopuksi pirskottele päälle oliiviöljyä.
Annostele sopiva määrä broileria lautaselle ja mukaan tomaattisalaattia. Nauti.

Rahkaräiskäleet

1 prk 250g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria, käytin intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria, jätin sen pois
1 dl vehnäjauhoja
pinnalle tomusokeria, sen unohdin pois
Notkista rahka kulhossa ja sekoita mukaan kananmunat. Lisää sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia. Paista rasvassa ohukaispannulla molemmin puolin.  Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa marjojen kanssa. Minulla oli sulatettuja pakastevadelmia ja -mustikoita.

3 kommenttia:

  1. Onnistuisivatkohan nuo rahkaletut mantelijauhoista? Pitäisi varmaankin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Oijoi - nuo rahkaräiskäleet eli syrnikit ovat ihania! Meillä kuuluvat olennaisena osana sunnuntaibrunssiin.

    VastaaPoista
  3. Unelma,
    Luulisin. Ovat kyllä hyviä.

    Salla,
    Kiva tapa sunnuntaisin, nämä ovatkin nopeasti valmiita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.