Kun alkuun pääsin purkkien hävittämisessä, valmistin säilykeaprikooseista jälkiruokaa.
Tomaattiperunat lohelle
noin 8 perunaa
1 iso punasipuli
1 prk säilyketomaatteja
suolaa, kanelia, juustokuminaa
rypsiöljyä
Kuori ja lohko perunat. Lado ne laakeaan uunivuokaan. Mausta suolaa, kanelia ja juustokuminaa. Sekoita kevyesti. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Laita ne vuokaan. Murskaa purkkitomaatit ja kaada vuokaan. Sekoita perunoiden joukkoon. Huuhtele purkki vesitilkalla ja lisää vuokaan.
Kypsennä 200-asteessa noin 40-50 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä. Peitä loppuvaiheessa vuoka foliolla, että pinta ei tummu liikaa. Unohdin itse tehdä tämän.
Leikkaa nahaton lohipala soiroiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista rypsiöljytilkassa molemmin puolin muutama minuutti.
Aprikoosi-rusinasalaatti
Halkaise säilykeaprikoosit. Annostele ne kulhoihin. Lisää mukaan rusinoita ja säilykelientä. Vatkaa pinnalle kermavaahtoa, sekoita joukkoon maustamatonta jogurttia ja hieman sokeria ja vaniljaa. Nostele kulhoihin ja nauti.
Sinä se saat aina niin herkullisen näköistä aikaiseksi.
VastaaPoistaTaas ihan tuli nälkä näitä kattsellessa.
Tupu,
VastaaPoistaKiitos, mukava kuulla.