maanantai 10. lokakuuta 2011

Punajuurikeitto

Täällä taas ollaan. On ollut niin menoa ja meininkiä muutosten keskellä, aika on kulunut aivan muualla kuin kotona keittiössä.
Mutta tänään oli aika pysähtyä keittiöönkin. Katsoin aamulla MTV3 Makuja osion ja oli pakko toteuttaa illalliseksi punajuurikeitto.  Nopeaa ja helppoa oli ja ennen kaikkea maistuvaa.

Punajuurikeitto

1/2 kg punajuuria
1 l kasvislientä
1 sipuli
2 rkl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl kermaa
50 g vuohenjuustoa pehmeää
suolaa
pinjansiemeniä, minulla oli kurpitsansiemeniä
vaaleaa leipää
timjamia
Paahda punajuuria 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Kuori ja pilko punajuuret ja sipuli.
Laita pilkotut sipulit, punajuuret, hunaja ja balsamiviinietikka sekä kasvisliemi kattilaan ja hauduta 30 minuuttia.
Lisää kerma ja soseuta keitto. Kiehauta ja mausta suolalla.
Paahda leipäviipaleet ja laita päälle vuohenjuustoa, timjamia ja pinjansiemeniä (tai kurpitsan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.