keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Riisi-kasvissalaatti

Oli mukava taas etsiä kaapeista  ruokatarpeita ja kehitellä niistä ateriaa.  Salaatti syntyi inspiroiden ikäänkuin tyhjästä. Ruokaisa salaatti oli juuri sopiva ateria nyt.

Riisi-kasvissalaatti
Ensin keitin pitkäjyväiset riisit. Seuraavaksi suikaloin punaisen paprikan ja kuullotin suikaleet rypsiöljytilkassa, lisäsin mukaan yhden murskatun valkosipulikynnen. Porkkanan raastoin pitkiksi ohuiksi suikaleiksi ja kuullotin pannulla, josta oli nostanut juuri paprikat sivuun. Irrotin pienen kukkakaalin nuput ja höyrytin ne mikrossa, mukaan ripaus suolaa.
Riisit olivat kypsyneet. Kuorin appelsiinin ja kuutioin isohkoiksi kuutioiksi. Sekoitin kuutiot hieman jäähtyneen riisin joukkoon ja nostelin seoksen tarjoiluvadille. Lisäsin joukkoon paprikan ja porkkanan kevyesti sekoittaen.Sekaan pyöräytin myös mustapippuria ja oliiviöljyä sekä sesaminsiemeniä.
Kuorittu viipaloitu pätkä kurkkua  ja jääsalaattia mukaan vadille. Lopuksi pinnalle kukkakaalinuput ja persiljaa.
Kastikkeen tarjosin erikseen. Ranskankermaa, mustapippuria, dijonsinappia, suolaa ja pieniä kurkkukuutioita.

2 kommenttia:

  1. nam, näyttää niin maukkaalta... :)
    mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
  2. Emmi,
    Kiitos, mukavaa syksyä sinulle myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.