Muistin, että vielä on postaamatta viikko sitten tekemäni valkosuklaa-limetorttu. Tässä se tulee heti ensimmäisenä. Kannattaa kokeilla sitä vaikka viikonloppuna.
Valkosuklaa-limetorttu
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
2 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
2 dl kuohukermaa
2 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
Vatkaa munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina pellille. Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Ripottele sokeria leivinpaperille ja kumoa torttupohja siihen. Irrota pohjan paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina pellille. Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Ripottele sokeria leivinpaperille ja kumoa torttupohja siihen. Irrota pohjan paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokerit rahkaan ja yhdistä rahka kermavaahtoon. Levitä jäähtyneelle pohjalle puolet rahkaseoksesta ja rullaa kääretortuksi. Leikkasin kääretortun puoliksi, asetin ne kakkulautaselle rinnakkain ja levitin lopun täytteestä tortun pinnalle ja reunoille. Lopuksi koristelu mansikoilla tai jollain muulla haluamallasi tavalla.
Tomaattipolentaneliöt
5 dl kasvislientä
1 rkl rypsiöljyä
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl polenta-maissiryynejä
1 rkl rypsiöljyä
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl polenta-maissiryynejä
1/2 dl juustoraastetta
mustapippuria
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää polentaryynit pallovispilällä sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 8 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mustapippuri. Kaada laakeaan vuokaan. Laita päälle kelmu ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja paista voissa kullanruskeiksi.
Tarjoa tomaatin ja mozzarellajuuston kera. Päälle basilikaa ja mustapippuria.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää polentaryynit pallovispilällä sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä 8 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mustapippuri. Kaada laakeaan vuokaan. Laita päälle kelmu ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja paista voissa kullanruskeiksi.
Tarjoa tomaatin ja mozzarellajuuston kera. Päälle basilikaa ja mustapippuria.
Voi nam.. mitä herkkuja :)Mie täällä käyn aina kuolaamassa näitä herkkuja. Mukavaa viikonloppua.
VastaaPoistaIhana torttu! En tiennytkään että oli valmista valkosuklaalimerahkaa...
VastaaPoistaAskartelin itte,
VastaaPoistaKiva kun käyt, on aina ilo kuulla kommentti.
Samaa sinulle.
Yaelian,
On sitä ollut täällä jo jonkin aikaa. Nyt päätin kokeilla. Aika näppärää.