sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Paahdetut broilerifileet sitruunarisotolla Persikkasalaatti

Kauppahallin Jokisen broilerifileet paahtuivat hyvin maustettuina uunissa ja sitruunarisotto kypsyi kasarissa. Sitä ei voinut jättää yksin hetkeäkään, kuten tiedätte nestettä lisätään vähän kerrassaan ja koko ajan hämmentäen.  Sopivat kyllä hyvin yhteen. Vaikka fileet näyttävät mausteisen tummilta, oli mausteisuus juuri sopiva.
Alkusalaatiksi sekoitin luumu-mozzarellasalaatin.
Hedelmillä jatkoin myös jälkiruokaan. Mies oli kulkenut kauppatorin läpi sen viimeisenä tuntina ja ostanut eurolla kolme litraa persikoita. Niistä keksin tänään tehdä persikkasalaattia. Ja persikoita riittää vielä.  Niin riittää banaanejakin , niitä sai eurolla kaksi kiloa. Alkavalla viikolla syödään edelleen hedelmiä.

Paahdetut broilerifileet
Sitruunarisotto

2 kpl maustamattomia broilerifileitä
mausteseos
1 tl ruususuolaa
1 tl pippuriseosta myllystä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kanelia
1 tl chiliä
Sekoita mausteet seokseksi. Kuivaa fileet ja pyyhkäise niille hieman rypsiöljyä. Hiero mausteseos fileille. Laita fileet uuniritilälle ja paahda kypsiksi 225-asteessa noin 15 minuuttia. Kääri fileet folioon odottamaan ruokailua.
2 1/2 dl risottoriisiä
2 rkl voita
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 dl vermuttia
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
8 dl kasvislientä
suolaa ja mustapippuria
1 1/2 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa
Kuumenna kasari, lisää voi. Kuullota hetki sipulisilppua. Lisää risottoriisi ja sekoita kunnes rasva on imeytynyt riisiin. Lisää vermutti ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa.  Lisää vähitellen kasvisliemi sekoittaen kunnes riisi on al dente. Lisää sitruunakuoriraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon juustoraaste sekoittaen.  Lopuksi silppua mukaan tuoretta basilikaa.

Persikkasalaatti
5 pienehköä persikkaa
Huuhtele persikat. Kasta ne kiehuvaan veteen. Kuori persikat. Viipaloi, samassa yhteydessä on helppo poistaa kivi.
Sitruunaliemi
4 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
7 rkl sokeria
1 rkl sitruunalikööriä (käytin limonelloa)
1 tl vaniljasokeria
1 kokonainen neilikka
Kiehauta liemi ja lisää liemeen persikkaviipaleet. Anna kiehahtaa 2 minuuttia. Jäähdytä.
Annostele persikkasalaatti liemineen kulhoihin.  Tarjosin salaatin ricottajuuston kera. Luonnollisesti kermavaahtokin käy. Valitsin vähärasvaisemman vaihtoehdon.


2 kommenttia:

  1. Pitaa kokeilla tuota risottoa! Kiitos taas hyvasta ideasta!

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Sitruunarisottoa tulee tehtyä aivan liian harvoin. Se on hyvää ja sopii kalan ja kanan kanssa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.