maanantai 16. toukokuuta 2011

Kaalikasvispata Persikkakaurapaistos

Koska raaka-aineita löytyi sopivasti, kypsensin tänään kaalikasvispadan kattilassa liedellä.  Hedelmiähän meillä riittää ja otin nyt luumut käyttöön. Luumu-mozzarella salaatti sopi kaalipadan kanssa erinomaisesti.
Persikat hupenivat taas, kun käytin niitä kaurapaistokseen.

Kaalikasvispata
1 pieni valkokaali  kevään satoa
2 isoa porkkanaa
pala juuriselleriä
1 iso sipuli
vihreää kevätsipulinvartta
2 omenaa
1 1/2 dl kasvislientä
hunajaa
suolaa, pippurisekoitusta, meiramia
Suikaloi kaali, kuori ja suikaloi kasvikset. Paloittele omenat ja sipulit. Sekoita raaka-aineet kattilaan ja kaada mukaan kasvisliemi sekä hunajaa. Lisää mukaan mausteet. Kypsennä keskilämmöllä.
Valmista lisukkeeksi salaatti.  Viipaloi tuoretta luumua ja mozzarellajuustoa, päälle basilikaa.

Persikkakaurapaistos
Kuori ja viipaloi persikat (5 kpl). Laita ne uunivuokaan. Sulata 50g voita ja sekoita mukaan 2 dl kaurahiutaleita ja 3/4 dl intiaanisokeria. Lisää seos persikoille. Kypsennä 200-asteessa 20 minuuttia, tai kunnes persikat ovat kypsiä  Lisänä tarjosin ricottajuusto-kermavaahtoa.

3 kommenttia:

  1. Rakastan kaaliruokia! Kuulostaa ja nayttaa tosi hyvalta! Pitaa kokeilla tatakin!

    VastaaPoista
  2. Ihania kaaliruuat. Ja näyttääkin tosi hyviltä myös nuo persikat nam..

    VastaaPoista
  3. Susa,
    Kaali on minunkin herkkuja.

    Askartelin itte,
    Persikka sopii hyvin suomalaisen kauran kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.