sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Pullavanukas

Jälkiruuaksi tein harvinaista herkkua, ainakin meillä. Vanukasta varten ostin tavallisen peruspullapitkon. Ajattelin paistaa köyhiä ritareita, mutta innostuin kuitenkin kokeilemaan vanukasta. Se olikin rasvattomampi valinta. Puolukoita on vielä pakastimessa, joten käytin niitä. Tietysti muutkin marjat käy. Makeaa hilloa en halunut käyttää, korvasin sen omenalla.

Pullavanukas

puolikas pullapitko
1 iso omena
2 dl puolukoita
3 munaa
2 dl ruokakermaa 5%
1 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
vaniljakastiketta tarjoiluun



Viipaloi pitko ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Kuori omena ja poista siemenkota. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi ja aseta pullaviipaleiden väliin. Kaada kohmeiset puolukat viipaleiden väliin ja reunoille.
Sekoita munamaito, lisää joukkoon sokerit ja kaneli. Kaada munamaito vuokaan ja anna imeytyä
noin 10 minuuttia. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa vaniljakastikkeen kera. Sopivia ovat myös kermavaahto ja jäätelö.

2 kommenttia:

  1. Nam, nam! Nayttaapa hyvalta! Laitan linkin ystavalleni Suomeen, kenella on aina puolukoita saatavilla, han on pullavanukas-fani :)

    VastaaPoista
  2. Susa, kiitos.
    Pullavanukkaan voi inspiroida mielensä mukaan, marjoja, hedelmiä, hilloa jne..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.