keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Parsaa , pastaa ja kermakastiketta

Vasta tänään kävin ostamassa torilta kevään ensimmäiset parsat. Valmistin parsaa pastan kanssa tarjottavaksi. Pastana käytin kuitupitoista kaurapastaa, sisältää durumvehnäjauhoja, kaurajauhoja ja kaurakuitua. Majoneesista meillä ei pidetä ja siksi parsa sai kermakastikkeen.

Parsaa pastalla

5 dl pastaa
400 g vihreää parsaa
maldon-suolaa, sokeria
Kastike
3 dl kermaa
1 dl kippari ruokakermaa
4 rkl emmental-mozzarella juustoraastetta
1 tl mustapippuria
3 rkl vaaleaa kastikesuurustetta Maizena
sitruunamehua




Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kaada pasta annoslautasille.
Kuori perunankuorimaveitsellä parsa n 2 cm nupusta alaspäin, leikkaa päästä puumaiset kannat pois. Keitä parsat laakeassa kasarissa. Kuumenna vesi, mausta maldon-suolalla ja sokerilla.
Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä 5-9 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
Nosta kypsät parsat pastan päälle.
Kuumenna kermat sekoittaen teflonpannussa. Lisää juustoraaste ja anna sulaa. Ripottele joukkoon kastikesuuruste, anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla. Kaada parsan ja pastan päälle. Pirskottele lopuksi annoksille vastapuristettua siruunamehua.

8 kommenttia:

  1. näyttää hyvältä!:)

    VastaaPoista
  2. Parsa houkuttelee jo täälläkin. Kermakastike onkin kokeilematta sen kanssa. Taisi olla hyvää!

    VastaaPoista
  3. tiia,
    Ja maistuu vielä paremmalta kuin näyttää

    katriina,
    Oli niin hyvää, että pitää saada lisää - jonkun ajan päästä

    VastaaPoista
  4. No niin, taas paljastui ammottava aukko ruokasivistyksessä: en ole ikinä kokeillut valmistaa parsaa kotona, olen maistellut sitä vain joskus ravintolassa. Täytyypä laittaa ajatus korvan taakse hautumaan. : )

    Parsasta tulee kyllä aina mukavasti kevät mieleen. Tänään olikin jo melko lämmin ja aurinkoinen päivä - ja ihan kuin linnutkin olisivat sirkuttaneet tavallista innokkaammin, ihanaa!

    VastaaPoista
  5. Canelia,
    Tänään saa nauttia todellakin keväästä - elämä on ihanaa - tuli mieleeni, kun kuuntelin lintuja ja ihastelin luontoa.

    Parsaa kannattaa kokeilla kotioloissakin, helppoa ja niin hyvää, meillä yksinkertaisesti pastan kera.

    VastaaPoista
  6. Tätä tekisi mieli juuri tänään. nam..

    VastaaPoista
  7. Tuore parsa on ihanaa. Pitää seuraavan kerran ostaa torilla käydessä....

    VastaaPoista
  8. Risulinna,
    Minäkin jatkan parsan kanssa. Mielessä on parsapiirakka.

    Yaelian,
    Torilta minäkin ostan parsa, ovat edullisempia kuin kaupassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.