perjantai 17. huhtikuuta 2009

Unkarilainen makkarapata

Makkaraa meillä syödään erittäin harvoin. Leikkeleenä en sitä osta, vaan ruuanlaittoon. Nyt ajattelin vaihteeksi valmistaa makkararuokaa. Ruokamaailman resepteistä valitsin unkarilaisen hieman tulisemman pataruuan. Muuntelin vähän reseptiä tapani mukaan.

Unkarilainen makkarapata

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
öljyä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
6 perunaa
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
1 prk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
300 g bratwursteja tmv
mustapippurirouhetta



Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Huuhdo paprikat, poista siemenet ja kannat ja suikaloi.
Kuori ja lohko perunat.
Kuumenna kasarissa öljy ja paprikajauhe. Lisää sipulit ja valkosipulit. Hauduta niitä hetki keskilämmöllä. Lisää paprikasuikaleet, sekoita ja hauduta hetki.
Lisää vesi, lihaliemikuutio ja perunalohkot. Keitä perunat melkein kypsiksi. Lisää säilötyt tomaatit. Kypsennä kypsäksi miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon makkarat. Kuumenna ja mausta. Makkarapadasta tuli täyteläistä ja maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.