tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kinkkurisotto

Kinkkusuikaleita oli jäljellä viikonlopulta. Mietin mitä niistä tekisin. Päädyin risottoon. En muista, että olisin aikaisemmin tehnyt kinkkurisottoa, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Kinkkurisotto

4 dl pitkäjyväistä riisiä
1 iso sipuli
voita sopivasti
5 dl kasvislientä
1 ps he-ma-pa-pakaste
150 g kinkkusuikaleita
mustapippuria
chilijauhetta
suolaa
1 dl Kippari-ruokakermaa (Valio)




Silppua sipuli. Sulata voi ja kuullota sipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää sekoittaen kiehuvaa kasvislientä. Jatka nesteen lisäämistä vähitellen sitä mukaa, kun edellinen lisäys on imeytynyt riisiin. Kun riisi on kypsää, lisää mausteet ja herne-maissi-paprika. Anna kypsyä pari min uuttia. Lisää juustokerma ja kinkkusuikaleet ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.