tiistai 7. huhtikuuta 2009

Peruna-sipulikeitto

Tavallisista raaka-aineista, joita löytyy aina jokaisen keittiön kaapeista, syntyi tämän päivän kevyt illallinen. Yksinkertaisen hyvää ja pehmeää keittoa.

Peruna-sipulikeitto

50 g suolatonta voita
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli hienonnettuna
5 isohkoa perunaa kuutioina
6 dl kanalientä (tai kasvis-)
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
kurkkulastuja
amerikanpekonia (ei välttämätön)





Anna voin sulaa kasarissa keskilämmöllä. Lisää pilkottu valkosipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Lisää perunakuutiot ja kuullota muutama minuutti. Kypsennä sekoittaen noin 8 minuuttia ja lisää kana(kasvis)liemi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää ruokakerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Soseuta keitto.
Ruskista pannulla amerikanpekonisuikaleet rapeiksi. Kuori kurkku ja leikkaa perunankuorimaveitsellä lastuiksi.
Annostele keitto lautasille ja aseta päälle pekonia ja kurkkulastuja.

2 kommenttia:

  1. Oi, varmasti ihanaa! Tällaiset yksinkertaiset sosekeitot ovat suosikkejani :)

    VastaaPoista
  2. Meillä pidetään sosekeitoista myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.