perjantai 24. huhtikuuta 2009

Hiillostettua lohta ja paahdettuja juureksia

Pitää ensin hehkuttaa tästä ihanasta kevätpäivästä. Aurinko, linnut, vesi, puut, kukat ja kaikki muu, ne tekevät yksinkertaisesti vain ainutkertaisen ihanan kevätpäivän.
Eilen tein tuttua ruokaa. Hiillostettu lohi hellalla tehtynä on vain niin hyvää, että sitä pitää tehdä säännöllisin väliajoin.

Hiillostettua lohta ja paahdettuja juureksia

Uunijuureksiin kuorin ja paloittelin lanttua, palsternakkaa, porkkanaa, perunaa sipulia ja valkosipulia.

Mausteeksi oliiviöljyyn sekoitin mustapippuria, paprikaa, suolaa, sokeria ja hunajaa.
Juurekset vuokaan ja sekaan sekoitetaan mausteseos. Uuniin 175-astetta, paistoaika noin 50 minuuttia. Lanttuja kannattaa esikeittää muutama minuutti, että kypsyvät samassa ajassa.




Lohifilee leikataan noin parin sentin viipaleiksi. Kuumennetaan pannu ja levitetään pohjalle suolaa. Hiillostetaan lohifileet molemmin puolin pari minuuttia. Maustetaan valkopippurilla.

4 kommenttia:

  1. Päivä on ollut hieno täälläkin!

    Jes, teenkin tuollaisia paloja huomenna, kun tulee vieraita.
    Kävin ostamassa 4 kg upeaa merilohta edullisina fileinä ja uuden filerointiveitsen. Palastelen suurimman osan pakkaseen ja hiillostan vieraille osan. TArjoan raparperikastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
  2. katriina,
    raparperikastike kuulostaa jännittävältä. En ole koskaan tehnyt sitä kalalle.
    Laitat varmaan ohjeen siitä, niin nappaan sen kokeiltavaksi.

    VastaaPoista
  3. emme olekaan tällä tavalla tehneet lohta, kiitos vinkistä!

    ihanalta näyttää annoksesi! siinä on paljon sellaisisa juureksia mitä tulee käytettyä luvattoman vähän muuta kuin keitoissa.

    VastaaPoista
  4. Hyppyselinen,
    Meillä lohi tässä muodossa on ykkösenä.
    Muuten palsternakka, jok kypsyessään muuttuu makeahkoksi sopii lohele hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.