lauantai 10. tammikuuta 2009

Siskonmakkarapasta

Vasta ruokakaupan hyllyjen välissä päätin, että teenkin tänään siskonmakkarapastaa. Inspiroin ruuan osittain kaupassa ja loput osaset keittiössä. Maitohyllyllä käteni osui ruokakerman asemasta kuin vahingossa tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermapurkkiin, rasvaa 10%. Jo yksistään tämä kermaseos olisi riittänyt, mutta kun oli niitä siskonmakkaroita jo ostoskorissa, niin molemmat pastakastikkeeseen, lisäksi vielä jotain muutakin.

Siskonmakkarapasta

pastaa ruokailijoiden mukaan
200 g siskonmakkaroita
puolikaat punaista ja keltaista pitkulaista paprikaa
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 dl tomaatti-vuohenjuusto ruokakermaa
parmesaaniraastetta







Huuhdo paprikapuolikkaat ja suikaloi ohuiksi sukaleiksi. Silppua valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tilkka kasvisöljyä. Kuullota hetki valkosipulia ja paprikasuikaleita. Purista siskonmakkara palleroina pannulle ja kypsennä n 5 minuuttia. Lisää pannulle ruokakerma ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta kypsyy kattilassa.
Raasta annoksen päälle parmesaanijuustoa.Tämä ei ole välttämätöntä, voit jättää juuston poiskin. Tomaattilohkot sopivat hyvin pastan seuraksi.

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje kuulostaa (ja näyttää) herkulliselta. Taidan kokeilla itsekin tuota.

    VastaaPoista
  2. Juu se on suht nopeaa työpäivän päätteeksi tehtynä. Kannattaa ostaa hyviä siskonmakkaroita ns irtotiskistä tai hallista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.