keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Munakas pekonilla

Munakas on ruoka, johon löytyvät aina ainekset jääkaapista ja ruokakomerosta. Munakkaan tein tänään, ei tarvinnut lähteä kauppareissulle. Pekonia 100 g oli jääkaapissa ja se piti käyttää pois.

Munakas pekonilla yhdelle

50 g pekonia (Amerikan pekonia)
puolikas vihreää paprikaa
2 munaa
2 rkl vettä
ripaus sormisuolaa
kasvisöljyä

Leikkaa pekoni pienehköiksi paloiksi. Suikaloi pesty paprika ohuen ohuiksi. Ruskista pekoni kuumalla pannulla. Lisää paprikasuikaleet ja anna niiden pehmetä muutama minuutti.
Riko munien rakenne kulhossa. Lisää vesi ja ripaus sormisuolaa. Kuumenna rasva pannulla ja kaada munakasseos siihen ja anna hyytyä lastalla sekoittaen. Lisää munakkaaseen ruskistettu pekoni ja paprikasuikaleet. Tarjoa tomaattilohkojen kera.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Taas sain päivän ruokavinkin.
    Tiedän, että tämä on Elämänkumppanini herkku myös :)

    VastaaPoista
  2. Herkullista ja nopeaa, sitä tämä on.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.