lauantai 17. tammikuuta 2009

Kauralesepuuro

Tänä aamuna oikein odotin hetkeä, jolloin saan rauhassa nauttia sängyssä valkoisten lakanoiden ja untuvapeiton päällä kaurapuuroa oivariinilla. Mutta kaurahiutalepurkki oli tyhjä, sitä oli unohdettu ostaa. Tuntui kuin viikonloppu olisi alkanut huonoissa merkeissä, ilman traditioksi muodostunutta nautintoa. Mikään ei ole muuten ihanampaa kuin syödä kiireettömästi sängyssä kaurapuuroa. Kannattaa kokeilla. Tutkailin jauhokaappia ja pelastus löytyi. Kuitupitoinen kauralese - Plus runsaasti kuitua- löytyi. Siitä keittämään puuroa, ohje löytyi laatikon takapuolelta.

Kauralesepuuro (puolitin ohjeen)

1/2 l maitoa (puolet koko + puolet rasvatonta)
1 1/4 dl kauralesettä
ripaus suolaa

Ripauta voinokare kattilan pohjalle, että puuro ei ota pohjaan. Anna sen sulaa.(Tätä ei kerrottu ohjeessa).
Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää leseet ja keitä 10 min. Anna hautua kannen alla hetki. Mausta jos haluat. Tarjoa marjojen tai marjakiisselin kera, sanotaan laatikossa. Olen tottunut syömään aamupuuron aina oivariinilla. Niin tein nytkin.
Eikä se käy sydämmelle. Katsokaa kuinka oivariini viestittää minulle puurosta kahdella sydämmellä. Valkoisten lakanoiden keskellä puuro maistui taivaalliselta. Kannattaa kokeilla.

4 kommenttia:

  1. mikä onkaan parempaa kuin puuro voisilmällä - mun suurintaherkkua. Ihana aamu ollut siellä!

    VastaaPoista
  2. Sama täällä. Viikonlopun aamuisin on luxusta saada loikoilla sängyssä pitkään ja syödä aamupuuro siellä.

    VastaaPoista
  3. Lastu, sydämet tietenkin. Kiitos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.