Muistin, että minulle oli esitetty toivomus, että keittäisin joku päivä kaalikeittoa.
Viimeiset hetket olivat käsillä ennen viikon päättymistä ja niinpä keitin tänään sen kaalikeiton.
Tämä versio on hyvin yksinkertainen.
Tarvitaan keräkaalia, voita, kasvislientä, tuorejuustoa ja mausteita.
Kaalikeitto keräkaalista
noin 500 g keräkaalia silputtuna
3rkl voita
8 dl kasvislientä (jossa ei ole lisättyjä aromivahvisteita)
mustapippuria, kuivattua basilikaa ja korianteria
100 g tuorejuustoa (philadelpia) 12 %
päälle ruohosipulia
Leikkaa kaali ohueksi silpuksi. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kaalisilppu.
Kuullota kaali pehmeäksi. Lisää kiehuva kasvisliemi.
Anna kiehua hiljakseen kypsäksi. Mausta.
Lisää tuorejuusto nokareina ja anna sen sulaa keittoon. Kiehauta muutama minuutti.
Silppua annoksille ruohosipulia.
*
Tänään tein gluteenittoman mustikkapiirakan, siitä myöhemmin.
Kaalikeitto on kyllä aliarvostettu ruoka. Tosi hieno lautanen!
VastaaPoistaYhdyn edellisen kommenttiin, tai oikeastaan lisäisin että kaali on ylipäätään aliarvostettu. Tein viimeviikolla kaalilaatikkoa kylkisiivuilla ja se kohosi kerralla lempiruokien listalle. Keittokin maistuisi varmasti!
VastaaPoistahttp://ssiiri.wordpress.com/2014/03/09/kaalilaatikko-kylkisiivuilla/
Rommirusina,
VastaaPoistaKaali on taas kohonnut jos ei nyt aivan suosikiksi, mutta arvoasteikolla ylemmäs.
Tykkään itse kaikista kaaliruuista.
Siiri,
Kaalilaatikot ovat hyviä, olen tehnyt useita versioita.
Käyn katsomassa kaalilaatikkoasi.