sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Päärynät suklaakahvikastikkeella

Tein jälkiruoan hieman myöhemmin tänä iltana.
Se  tuli nautittua Vuosaari-elokuvan aikana.
Masentavan todenmukaista elokuvaa ei tosin tämä herkullinen jälkiruoka
pystynyt piristämään, vaan oli enemmänkin lohtuna.
Vieläkin elokuvan raskas ja surullinen vire tuntuu mielessä.

Päärynät suklaakahvikastikkeella 
2 isoa päärynää
kanelia, 2 rkl sokeria
1 1/2 dl vettä
vaniljajäätelöä
100 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkota. Laita puolikkaat kattilaan.
Lisää kaneli ja sokeri sekä vesi. Keitä kypsiksi noin 8 minuuttia.
Anna jäähtyä. Laita jäähtyneet päärynäpuolikkaat annoslautasille.
 Paloittele suklaa. Kuumenna kahvi kattilassa ja lisää sinne suklaat sulamaan.
Lisää päärynöille jäätelö ja kaada päälle suklaakastike. 
 

3 kommenttia:

  1. No huh huh kylläpä kuullostaa hyvältä!! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan paksun näköistä tuo suklaa-kavikastike!

    VastaaPoista
  3. Ruokasurffausta
    Olihan se hyvää.
    Siiri,
    Suklaakastike jähmettyi aika nopeasti jäätelön vieressä.
    Hyvä yhdistelmä kuitenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.