keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kasviksilla täytetty uunimunakas

Tänään syntyi herkullinen uunimunakas. Jääkaapissa oli kasviksia, valkokaalia, kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa, joka saa olla hyvin monessa ruokalajissa mukana. Suippopaprika on maultaan mehevän  harmoninen ja sitä on helppo yhdistää muiden kasvisten kanssa.
Tämä uunimunakas oli mehevä ja maukas, ehkäpä paras mitä olen syönyt.

Uunimunakas kasviksilla
100 g valkokaalia leikattuna pieneksi silpuksi
1/2 kesäkurpitsa leikattuna puolikasviipaleiksi
3/4 suippopaprikaa leikattuna suikaleiksi
voinokareita, ripaus suolaa
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado pilkotut kasvikset uunivuokaan.
Ensin kaalisilppu ja päälle voinokareet sekä ripaus suolaa,  seuraavaksi
kesäkurpitsaviipaleet ja lopuksi paprikasuikaleet.
Nosta uunivuoka uuniin 200-asteeseen ja paahda kasviksia  10 minuuttia.
Kasvikset ennen uunia.
*
Sekoita 4 kananmunaa ja  1/2 dl kylmää vettä.
Mausta ripauksella suolaa, mustapippurirouheella, oreganolla ja basilikalla.
Kaada seos paahtuneiden kasvisten päälle.
Levitä pinnalle 100 g suikaloitua Gouda-juustoa.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Silppua pinnalle ruohosipulia ja lisää tuoretta rucolaa.
Nauti salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.