Kun kuuntelin kumppanini vointiraportointia, tulin siihen tulokseen että
tehdäänpä jotain asialle. Ehdotin, että jätetään pois kolme viljaa, vehnä, ohra ja ruis.
Jos niistä löytyvät gluteenittomat versiot, en tiedä onko, ilolla käytän niitä.
Kaupoista on gluteenittomia jauhoseoksia, joten ostan nyt niitä.
Eilen käytin gluteenitonta piirakkapohjaseosta ja leivoin paketin ohjeella mustikkapiirakan.
Siitä tuli oikein mehevää. Se paisui uunissa yli odotusten piripintaan vuoan reunoille.
Tänään ostin gluteenitonta näkkileipää ja leipäjauhoja.
Lähiajat osoittavat kuinka tämä kokeilu tuottaa tulosta.
*
Tänään ostin lohta. Siitä saa aterian niin helpon nopeasti.
Parsakaali oli edullista 250 gramman yksilö 0.49 euroa. Höyrytin parsakaalin lohen seuraksi.
Sitruunallakin oli oma osansa päivän makumaailmassa.
Gluteeniton mustikkapiirakka
Pohja
1 ps Farina piirakkapohjaseosta
2 dl juoksevaa margariinia / käytin kuitenkin voisulaa
2 kananmunaa
1/2 dl vettä
Lisää jauhoseokseen rasvasula, kananmunat ja vesi. Vatkaa kuohkeaksi ja kaada piirakkavuokaan (halk 30cm)
Paista pohjaa uunin alatasolla 200-asteessa n. 10 min.
Täyte
2 1/2 dl maitorahkaa
1 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria, 3 tl sitruunamehua/ puristin puolikkaan sitruunan mehun
1 kananmuna
päälle sulatettuja mustikoita 2 1/2 dl
Sekoita maitorahka, vispikerma, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja kananmuna
keskenään ja kaada vuokaan. Lisää päälle hieman kohmeiset mustikat.
Jatka paistamista n. 30 minuuttia.
*****
Lohta ja parsaa
Lohifileepalat paistoin kuumalla pannulla, johon ripautin tilkan rypsiöljyä.
Mausteina ruususuola, mustapippurirouhe ja puristettua sitruunan mehua.
Sitruuna antoi taas vaihteeksi sopivan intensiivisen maun lohelle.
Parsan höyrytin kattilassa. Käytin höyrystinkoria, jolloin vain parsan varret kypsyivät
pohjalla olleessa vedessä, itse kukinto höyrystyi. Maustoin parsan lautasella,
ripaus oliiviöljyä ja puristettua sitruunamehua.
Perunasoseen mausteena on vain ruususuola ja tilkka keitinvettä.
Onpa herkullisen näköistä tuo mustikkapiiras ja vieläpä gluteenitonta! Tää ohje täytyy laittaa talteen! :-)
VastaaPoistaMinka,
VastaaPoistaOli hyvää, kannattaa kokeilla.