tiistai 4. maaliskuuta 2014

Peruna-lihavuoka

Nyt en ole paljon ajatuksia uhrannut ruoanlaitolle. On ollut monenlaista puuhaa.
Tänään kuorin ja viipaloin puikulaperunat vuokraruokaa varten.
Karitsan  paahtopaistia oli jäänyt sen verran, että sopi laittaa sitä vuokaan mukaan.
Vuoka yllätti sekä minut että miehen, joka  kaapi perunavuoasta viimeisetkin rippeet.
Olihan se hyvää pitkästä aikaa, en muista milloin olenkaan aikaisemmin tehnyt tätä.
Huomenna sitten leivotaan makeaa ja suolaista.

Peruna-lihavuoka
8 isohkoa puikulaperunaa viipaleina
1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä silppuna
2 kevätsipulia varsineen pilkottuna
200 g karitsan paahtopaistia pilkottuna + paistolientä
1/2 rkl suolaa, mustapippuri- ja viherpippurirouhetta
150 g juustoraastetta esim emmental
1 1/2 dl kermaa ja 1 1/2  dl rasvatonta maitoa
Laita raaka-aineet kerroksittain uunivuokaan
Perunaviipaleet, silputut sipulit, pilkottu liha, juustoraastetta, lihalientä.
Sama uudelleen, päällimmäiseksi vielä perunaa. Ripauta vuokaan suolaa ja mausteita.
Kaada vuokaan kerma-maitoseos. Päälle juustoraastetta.
Paista 200-asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.