keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Merilohta ja turskaa

Kalatiskillä valitsin pyrstöpään mehilohipalan. Siinä ei ollut evärasvaa,
ehkä sen takia ostin juuri sen palan. Huomasin ihanan pulleat turskafileet
ja ostinpa pienehkön 200 grammaisen turskafileen. Tämä oli tavallaan
kokeilu, halusin testata miten turska maistuu fileenä pannulla paistaen.
Tein fileille ihanan kastikkeen ranskankermasta, jota notkistin rasvattomalla maidolla.
Mausteina dijon hunajasinappia, mustapippuria, paprikaa sekä jauheena että
tuoreena pieninä kuutioina . Tietysti ripaukset suolaa ja sokeria.

Merilohi- ja turskafileet pannulla paistaen
Paistoin ensin turskafileet voi-öljyseoksessa. Mausteina mustapippurirouhe ja suola
Turska on mieto kala ja tarvitsee mausteita niukasti.
Turska oli maistuvaa,  ostan sitä vastakin.
Lohifileet paistoin pienessä voissa ja samat mausteet kuin turskalla. 
Annoin nahan olla, se pitää fileen hyvin kasassa. Rapean nahan voi halutessaan syödä.
Kastikkeesta jo kerroinkin. Se oli kaloille aivan ehdoton.
Lisäkkeeksi keitin pitkäjyväriisiä. Risotto olisi ollut hyvä valinta,
mutta en nyt jaksanut  sitä tehdä. Oli paljon muuta tehtävää odottamassa.
Salaatiksi pyöräytin keräsalaattia, joka sai sitruun-oliiviöljykastikkeen ja
raikasta hunajamelonia sekä vastavoimaksi paprikaa.
  

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.