maanantai 24. maaliskuuta 2014

Puolukkaomenat

Oli pakko tehdä jälkiruokaa, kun tänään syötiin eilisten tähteet.
Tämä jälkkäri oli helppoa ja hyvää. Osaksi sen syntymiseen 
vaikutti se, että raaka-aineet löytyivät extempore jälkkäriin kaapeista.
Tarvitsin omenoita, puolukoita, vähän vadelmia ja fariinisokeria,
mantelijauhoja ja manteleita.

Puolukkaomenat
3 kiinteämaltoista omenaa
1 1/2 dl puolukoita ja kourallinen vadelmia
3 rkl mantelijauhoja
3 rkl fariinisokeria
manteleita rouhittuna
tilkka vettä
Kuori omenat, poista siemenkota ja halkaise omenat.
Laita omenat uunivuokaan. Lisää 3rkl vettä.
Sekoita puolukat, vadelmat, mantelijauho ja fariinisokeri.
Nostele seos omenoiden päälle.
Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön kera.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.