maanantai 31. maaliskuuta 2014

Riisijauhopuolukkapuuro - Pihviruokaa

Tänään keitin riisin ja marjakeiton puuroksi, jos nyt näin voi sanoa.
Riisipuuro ja marjakeitto tai -kiisseli on totuttu aina keittämään erikseen.
Riisijauhoja eli jauhettua riisiä on ollut ties kuinka kauan saatavilla, mutta enpä ole
aikaisemmin niitä puuroksi keittänyt. Kun gluteeniton on nykyään todettu
olevan monella tapaa terveydelle otollista, käytän kaikessa mahdollisessa
 gluteenittomia tuotteita. Riisi on gluteenitonta ja saatavilla on myös muita
gluteenittomia tuotteita. Lajikkeet lienevät  kasvussa koko ajan.
Riisipuolukkapuuro ei vaahtoutunut ihan niin vaaleaksi kuin mannapuuro.
Maku oli kuitenkin tärkein ja siinä ei ollut huomauttamista.

Muutoin tänään syötiin sunnuntain pääruokaa. Pihvejä jäi muutama  tälle päivälle.

Riisijauhopuolukkapuuro
1 l vettä ja 2 dl puolukkasurvosta
1 dl fariinisokeria ja 1/2 tl suolaa
2 dl riisijauhoja.
Kiehauta vesi ja marjasurvos.
Lisää sokeri ja suola ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
Vispaa joukkoon riisijauhot. Anna kiehua pienellä lämmöllä
välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
Vispaa jäähtyneenä kuohkeaksi. 
Tarjoa kermavaahdon kera.
Huom, marjoja  ei kannata siivilöidä, ne uppoavat puurossa "näkymättömiin"

Naudan mureutetut fileepihvit
Ostin sunnuntain pääruoaksi Snellmanin mureutetun fileen.
Filee oli ulkofilettä, mutta se oli mureutettu ja "muotoiltu" kapeaksi sisäfilettä
ulkoisesti muistuttavaksi fileeksi.  Leikkasin fileen pihveiksi, jotka nuijin kevyesti.
Paistoin tavallisen pihvipaiston tapaan voiöljyseoksessa, mukaan heitin valkosipulia ja timjamia, pannulla pari minuuttia per puoli. Maustoin mustapippurilla ja suolalla.
Laitoin uuniin miedolle lämmölle folion alle lepäämään hetkeksi.
Pihvit olivat todellakin mureita ja sisältä roseeta eli mediumia.
Tummista herkkusienistä ja punasipulista syntyi kerman kera sopiva muhennos pihveille
Ylijääneet pihvit syötiin tänään leivän päällä  pannulla paistuneiden kirsikkatomaattien kera.  

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.