tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kukkakaalikeitto savusiikasmetanalla

En olisi ikinä uskonut miten hyvä kokonaisuus
kukkakaalikeitosta ja savusiiasta tuli. Luin Arla-Ingmanin sivuilta 
kukkakaalikeitto-ohjeen ja ajattelin, onpa mielenkiintoinen yhdistelmä,
kylmä kalasmetana ja lämmin kukkakaalikeitto.
Voin kertoa, että se todella toimii. Ihanaa savukalaa on kerrankin mukava syödä 
lämpimänä, sillä keitto lämmittää kalan sopivasti.
Vielä ateriaan kuului omena kuutioituna, sekin meni ihan nappiin
Muuntelin ohjetta, vaihdoin rasvaisemman makrillin suomalaiseen siikaan

Kukkakaalikeitto savusiikasmetanalla
 400 g kukkakaalia pilkottuna
1 dl purjoa hienonnettuna
1 valkosipuli hienonnettuna
2 rkl voita
4 dl kasvislientä
4 dl rasvatonta maitoa
1 rkl sitruunan mehua (ohjeessa oli puolikkaan mehu)
suolaa ja mustapippuria rouheena
Kuullota kattilassa sipulit voissa. Lisää huuhdeltu ja pilkottu kukkakaali.
Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja maito.
Anna kiehua noin 20  minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää sitruunamehua, lisäsin ohjetta vähemmän, koska sitruuna juoksettaa keiton.
Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

Savusiikasmetana
1 keskikokoinen savusiikafilee ruodoton, pienittynä
1 prk/120g smetanaa
1 dl kevätsipulien vartta pienittynä
1 tl sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään.
Nosta smetanasiikaseosta annoslautasille. Lisää päälle höyryävä kukkakaalikeitto.
Kuori ja kuutioi pehmeämaltoinen omena ja nosta kuutioita keittoon.
Päälle persiljasilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.