lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pinaattiletut

Tänään toteutin pienten toivomukset. 
Niinpä lounaaksi paistoin pinaattilettuja.
Nuoremmat syöjät valitsivat pinaattiletuille mansikkahilloa.
Juuri sitä mitä olen heille aina soseuttanut pakastemansikoista.
Sulatan  mansikat ja jätän hieman kohmeisiksi, ripautan sopivasti
sokeria joukkoon ja hienonnan haarukalla hillon näköiseksi.
Se on kuulemma parasta mansikkahilloa. Pakastemansikat vain sulatettuna 
ilman haarukalla soseuttamista ei käy ollenkaan, se ei näytä hillolta
eikä tietysti maistu hillolta. Tässä tuli todistettua, että ruoan ulkonäöllä on merkitystä.
Me vanhemmat taas halusimme pinaattiletuille jotain hapokkaampaa.
Se oli puolukkasurvosta, jota laimensin ripauksella sokeria.

Pinaattiletut
1 ps/150g  pakastepinaattia 
3 munaa
5 dl rasvatonta maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
1/2 dl sulatettua voita
paistamiseen juoksevaa floraa
*
tarjoiluun;  soseutettuja  pakastemansikoita tai puolukkasurvosta
raejuustoa
*
Sulata pinaatti ja valuta siivilän läpi neste pois.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito
Lisää jauhot, suola, pinaatti ja voisula.
Vatkaa tasaiseksi. Paista lettupannulla floratilkassa.
Tarjoa puolukkasurvoksen tai mansikkasoseen  ja raejuuston kera
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.