Selailin vanhoja reseptejäni ja löysin 2010 kesäkuulta
maissikuorrutteiset broilerikoivet. Muistin ne heti, olivat sen verran maukkaita.
Päätin toteuttaa broilerifileet tänään samalla tyylillä pienin muutoksin.
Lisukkeeksi valmistin hernerisottoa.
Hetken mielijohteesta tein vielä makeaa jälkkäriä. Puolukoitakin on vielä
pakastimessa, joten niiden ympärille vatkasin mascarponesta ja valkosuklaasta
makeaa ja valkoista. Hyvältä jälkkäri maistui pääruoan jälkeen.
Broilerifileet maissikuorrutteella
Hernerisotto
Marinointi
3 rkl sitruunaoliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl soijaa
2 tl ruususuolaa, 2 tl currya, 1 tl chilipippuria, 2 tl paprikaa ja ripaus valkopippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
6 kpl broilerin ohutfileitä
Kuivaa fileet talouspaperilla, sivele marinadi fileille molemmin puolin.
Nosta fileet kulhoon ja peitä foliolla. Anna marinoitua jääkaapissa 3-4 tuntia.
Kuorrutus
2 dl gluteenittomia maissihiutaleita, murskaa ne tasaiseksi
1 1/2 dl juustoraastetta , käytin parmesanin tyyppistä Fortea
Sekoita hiutalemurska ja juustoraaste keskenään.
Kierittele marinadin peitossa olevat fileet maissi/juustoseoksessa,
Nosta ne uunivuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Hernerisotto
Silppua sipuli. Kuullota se kuumassa oliiviöljyssä. Lisää 2 dl arborioriisiä ja kuullota
kunnes öljy on imeytynyt riisiin.Lisää vähitellen ja sekoittaen kasvislientä, kunnes riisi on aldente.
Lisää 100 g philadelpiajuustoa, mustapippuria, 1/2 ps pakasteherneitä ja juustolastuja.
Anna olla hetki liedellä, kunnes herneet ovat sulaneet eli n 2 min.
Ripottele pinnalle persiljasilppua.
*
Valkosuklainen puolukkajälkkäri
200 g mascarponea ja 3/4 dl kermaa vaahdotetaan tasaiseksi.
Lisätään joukkoon 50 g valkosuklaaraastetta ja 2 dl puolukoita.
Sekoitetaan tasaiseksi ja nautitaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.