perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pienet kampasimpukat linssipedillä

Järjestelin lasipurkkirivistöä ja huomasin, että yhdessä purkissa oli
parin aterian verran linssejä. Päätin käyttää linssit pois ja tuumailin
miten sen teen. Selailin netistä jotain muuta kuin keittoja. Keittoja on tullut 
tehtyä silloin tällöin. Löysin kampasimpukka-linssiyhdistelmän ja valitsin sen.
Muuntelin ohjetta omaan keittiööni sopivaksi. Lisäsin kampasimpukat ostoslistaan.
Haeskelin jonkin aikaa kampasipukoita, kunnes aivan pakastekaapin 
uloimmasta reunasta löytyi. Ei tosin isoja, vaan niitä pieniä.
Pekoniakin tarvitsin ja otin hyllyltä viimeisen pekonipaketin.

Pienet kampasimpukat linssipedillä 
 Mascarpone-sitruunakastike
Linssit 
1 1/2 l vettä
1 sipuli kuorittuna
6 neilikkaa ja 2 laakerinlehteä
3 1/2 dl vihreitä linssejä
Huuhtele ja valuta linssit. Kuori sipuli ja  painele sipuliin neilikat.
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta se. Pudota kattilaan sipuli neilikoineen
sekä laakerinlehdet. Lisää linssit. Keitä hiljakseen n 30 minuuttia.
Valuta linssit ja heitä sipuli ja laakerinlehdet pois.
Pekoni
Leikkaa kahdeksan pekoniviipaletta kuutioiksi.  
Ruskista pekoni rapean ruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä.
Leikkaa pari pientä salottisipulia silpuksi, noin 1/2 dl silppua.
Kuullota sipulisilppu pekonirasvassa pannulla noin 2 minuuttia.
Yhdistä linssit, sipuli  ja pekoni kattilassa. Lisää suola ja timjamia.
Mascarpone-sitruunakastike
1 dl mascarponea, 1 dl kermaa, 1/2 sitruunanmehu, 1/2 dl kevätsipulin
vartta silputtuna ja ripaus suolaa.  Sekoita tasaiseksi.
Kampasimpukat
Sulata pakastekampasimpukat kylmässä vedessä pakkauksessaan noin 30 minuuttia.
Kuivaa simpukat talouspaperilla. Sulata tiriseväksi pannulla nokare voita ja oliiviöljyä.
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla yhteensä 3-4 minuuttia. 
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Annostele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.