Pitkästä aikaa tein ateriaksi salaatin ja se maistui hyvältä.
Eilisen pizzan jäljiltä oli jäänyt mangoa ja savupekonia, niiden ympärille oli hyvä kasata salaatti.
Jokin aika sitten keitin tomaattihilloa. Päätin käyttää sitä jälkiruokaan.
Löysin aikoinaan tallentamani jäätelöohjeen. Tuunasin vaniljajäätelön uuteen kuosiin
tomaattihillolla ja keksimuruilla. Tähän käy muutkin hillot ja soseet, mutta päätin kokeilla tomaatilla.
Mango-pekonisalaatti
Kuutioi puolikas mangoa ja pehmennä kuutiot öljyllä voidellulla pannulla.
Leikkaa suippopaprika ohuiksi tikuiksi ja pehmennä myös ne pannulla.
Siirrä mango ja paprika jäähtymään .
Sekoita sekasalaatti ja rucola, ripottele sekaan sitruuna-oliiviöljyä.
Leikkaa mukaan ruohosipulia.
Kuutioi savupekoni pieniksi kuutioiksi ja ruskista kuumalla pannulla rapeiksi.
Sekoita salaatti, mangokuutiot ja paprikatikut sekä jäähtynyt pekoni.
Puolita päälle kirsikkatomaatit.
Nauti ohraleivän kera.
Tomaattihillo-keksimurujäätelö
Tomaattihillo-keksimurujäätelö
8 luumutomaattia
200 g marmeladisokeria
2 tl vaniljasokeria
Pese ja kuutioi tomaatit, poista kova vaalea ydin.
Laita tomaatit ja sokerit kattilaan. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
Kuori vaahto. Sekoita tehosekoittajalla tasaiseksi.
Kaada hillo purkkeihin. Laita jääkaappiin. Jähmettyy vuorokauden kuluessa.
1/2 l vaniljajäätelöä
1 dl tomaattihilloa
1 dl keksiä murustettuna / esim täysjyvä belvita karpalo
Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään.
Notkista jäätelö kulhossa. Sekoita joukkoon hillo ja keksimuru.
Nosta jäätelö takaisin pakasteeseen 30-60 minuutiksi.
Levitä annoksille pähkinärouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.