lauantai 8. maaliskuuta 2014

Uunilohta kasviksilla

Tämä viikonloppu on kalaisa,  tänään lohta ja huomenna haukea.
Lohta olen valmistanut  eri versioina pannulla ja uunissa.
Tänään valitsin kypsennystavan uunissa ja leivinpaperikääreessä.
Kastike on tärkeä osa lohelle. Sen pohjana oli kermaviili, ranskankerma
ja sopivat mausteet. Kylmä kastike ja lämmin uunilohi on hyvä yhdistelmä.
Pilkoin porkkanat tikuiksi ja höyrytin, perunalohkot kypsyivät lohen kera.
Paprikasuikaleet pehmensin pannulla. Rucola sai olla sellaisenaan.

Uunilohta kasviksilla
Merilohifileen leikkasin viisi senttiä leveiksi viipaleiksi. Katkaisin ne keskeltä, mutta jätin nahan. 
Nahka on helpompi poistaa kypsänä, kun filee on pienempi.
Maustoin fileet suolalla ja mustapippurilla, päälle leikkasin sitruunasta ohuet  viipaleet
ja ripottelin pinnalle persiljasilppua. Voitelin rypsiöljyllä leivinpaperin ja
käärin lohen päälle. Sitten uunin 200-asteeseen ja lohi sai kypsyä n. 15 minuuttia.
Samassa  uunissa kypsytin öljytyt perunalohkot, mausteina mustapippuri, suola, paprikajauhe
ja silputtu valkosipuli.
Porkkanat leikkasin tikuiksi, höyrytin ne kypsiksi ja lisäsin joukkoon hunajaa.
Kastikkeeksi sekoitin  kermaviiliä, ranskankermaa, hienonnettua tilliä, viherpippuria,
paprikaa, suolaa ja ripaus sokeria.
Annoksen alustaksi levitin rucolaa ja pannulla kypsennettyä suippopaprikaa.
Oli maistuvaa.

 

2 kommenttia:

  1. Ihanan värikäs, kaunis annos! Varmasti terveellistä ja maukasta :)

    VastaaPoista
  2. Lohi oli taas yllättävän hyvää ja tämä kypsennystapa teki siitä hieman erilaisen verrattuna pannukypsennykseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.