perjantai 1. helmikuuta 2013

Sienirisotto

Pakasteessa oli viimeinen pussi kangasrouskuja.
Sain siskoltani syksyllä muutaman pussin, kaikissa sopiva annoskoko
ja valmiiksi ryöpättyjä sekä silputtuja.
Päätin tehdä risoton, mutta kaapissa oli vain lisäke- ja jasmineriisiä.
Risoton tein lisäkeriisistä eli puuroriisistä,  mutta en seisonut 
perinteisen risotontekijän tavoin lieden ääressä lientä lisäten ja hämmentäen.
Tästä tuli aivan hyvää, kun en antanut riisin kypsyä läpi- eli ylikypsäksi. 

Sienirisotto kangasrouskuista

2 1/2 dl lisäkeriisiä tai pitkäjyväriisiä
5 1/2 dl kasvislientä
1 sipuli silputtuna
n 3 dl  kangasrouskuja kuutioina, sulaneita ja valutettuja
2 rkl voita
ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl kuohukermaa
annoksen päälle juustoraastetta, hienonnettua persiljaa
Laita riisit kiehumaan kasvisliemeen, Saavat kiehua hiljakseen kannen alla.
Sulata voi paahteiseksi. Kuullota sipulia hetki ja lisää sienikuutiot.
Kuullota sekoittaen kunnes neste on haihtunut. Mausta ja siirrä odottamaan.
Kun riisit ovat melkein kypsiä, valuta imeytymätön kasvisliemi
lähes kokonaan pois. Lisää sipulisilppu ja sienet sekoittaen. Tarkista maku.
Lisää kerma ja sekoita risottoa hetken aikaa.
Raasta juustoa annoksille  ja lisää persiljaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.