Luin Kodin Kuvalehteä ja otsikko Viimeinen kiusaus
pysäytti. Katseeni osui alemmas Aito Amerikan klassikko.
Tämähän kuulostaa herkulliselta. Pekaanipähkinäpiirakka on
yksi Pohjois-Amerikan makeista herkuista maailmalle.
Kun vielä hehkutetaan, että lopputulos vie kielen mennessään,
niin onhan tätä kokeiltava. Todellakin täyttä makeaa herkkua
koko piirakka. Pistaasipähkinät jouduin korvaamaan gashew-pähkinöillä.
Se ei makua haitannut, hyvää oli.
Pähkinäpiirakka
Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina voidellun
vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
250 g gashewpähkinöitä
50 g voita sulatettuna
2 dl ruokosokeria
1 dl siirappia (ap ohje vaahterasiirappia)
1/2 tl suolaa
3 munaa
Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja jätä 50 g
koristelua varten.
Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, suola ja munat.
Sekoita tasaiseksi vispilällä ja lisää pähkinärouhe.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Ripottele pähkinärouhetta pinnalle.
Paista 200-asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia
ja lopuksi keskitasolla 15 minuuttia,
kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea.
Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä paistamisen jälkeen,
mieluiten yön yli. Peitä jäähtynyt piirakka foliolla
säilytyksen ajaksi.
Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Tai ilman niitä pelkän kahvin kera.
Mikähän kumma se on, että silloin kun yrittää taas kerran muutaman kilon karistaa tuosta vatsamakkarasta, niin sitä ihan väkisin on katseltava tällaisia sivuja ja kiusattava itseään? Toisaalta - pähkinäthän on terveysruokaa, eikös?
VastaaPoistaKyllä, pähkinöissä on sitä hyvää rasvaa.
VastaaPoistaJa onneksi tämä piirakka on aika ohut eli siinä on vain vähän syömistä.
Pekaanipiirakka on tosiaankin yksi maailman parhaimmista piirakoista;ihastuin siihen Amerikassa asuessa.Tuo sinun cashewpiirakkasi näyttää myös tosi hyvältä:)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaOli se hyvää ja gashewit sopivat.
Melody,
Kannattaa leipoa, oli myös nopeaa ja helppoa.