torstai 14. helmikuuta 2013

Vuohenjuustosalaatti - Marjoja manteli-mascarponelevitteellä

Kokkaaminen on ollut paitsiossa  flunssan takia.
Tänään yritin päästä vähällä ja valmistin ateriasalaatin.
Vuohenjuusto ja  munakokkeli tekivät salaatista aterian.
Paikallislehdessä oli Manteli-mascarponelevitteen ohje.
Tein ohjeesta puolikkaan.
Kokeilin tätä ystävänpäivänä suklaan ja leivosten asemasta
 Olikin hyvä vaihtoehto.

Vuohenjuusto-munakokkelisalaatti
Salaattina frisee- ja keräsalaattia sekä kevyesti höyrytettyä babypinaattia.
Kevätsipulia silputtuna varsineen ja kurkkuviipaleita.
Kasike neitsytoliiviöljy, suola ja sokeri.
Munakokkeli,  kolmesta munasta, on
helppo toteuttaa. Siitä on aikaa, kun viimeksi tein.
Kuumenna öljy pannulla, alenna lämpöä.
Kaada kevyesti  vispatut munat pannulle.
Sekoita massaa lastalla kahdeksikkoa tehden,
kunnes massa on on kypsää ja irtonaista "hakkelusta"
Mausta suolalla. Anna hieman jäähtyä ja lisää salaattiin.
Paista vuohenjuustokiekkoja  parisen minuuttia
pannulla molemmin puolin. Lisää salaattiin.
Lohko mukaan tomaattia.

Mansikoita ja vadelmia mascarponelevitteellä

Mantelimassa
50 g mantelijauhoja
3/4 dl tomusokeria
vajaa yhden 1 kananmunan valkuainen
Sekoita mantelijauho ja sokeri.
Lisää valkuaista, että saat sopivan koostumuksen.
Manteli-mascarpone
1/2 prk mascarponea
mantelimassaa maun mukaan
4 rkl sitruunamehua (tai limeä)
Sekoita mascarponen sekaan mantelimassaa maun mukaan.
Purista sitruunamehua mukaan.. Laita jääkaappiin
maustumaan.  Massa sopii myös sitrushedelmille.
Nyt lisänä oli vadelmia, mansikoita ja tyrnimarjoja.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.