Kokkaaminen on ollut paitsiossa flunssan takia.
Tänään yritin päästä vähällä ja valmistin ateriasalaatin.
Vuohenjuusto ja munakokkeli tekivät salaatista aterian.
Paikallislehdessä oli Manteli-mascarponelevitteen ohje.
Tein ohjeesta puolikkaan.
Kokeilin tätä ystävänpäivänä suklaan ja leivosten asemasta
Olikin hyvä vaihtoehto.
Vuohenjuusto-munakokkelisalaatti
Salaattina frisee- ja keräsalaattia sekä kevyesti höyrytettyä babypinaattia.
Kevätsipulia silputtuna varsineen ja kurkkuviipaleita.
Kasike neitsytoliiviöljy, suola ja sokeri.
Munakokkeli, kolmesta munasta, on
helppo toteuttaa. Siitä on aikaa, kun viimeksi tein.
Kuumenna öljy pannulla, alenna lämpöä.
Kaada kevyesti vispatut munat pannulle.
Sekoita massaa lastalla kahdeksikkoa tehden,
kunnes massa on on kypsää ja irtonaista "hakkelusta"
Mausta suolalla. Anna hieman jäähtyä ja lisää salaattiin.
Paista vuohenjuustokiekkoja parisen minuuttia
pannulla molemmin puolin. Lisää salaattiin.
Lohko mukaan tomaattia.
Mansikoita ja vadelmia mascarponelevitteellä
Mantelimassa
50 g mantelijauhoja
3/4 dl tomusokeria
vajaa yhden 1 kananmunan valkuainen
Sekoita mantelijauho ja sokeri.
Lisää valkuaista, että saat sopivan koostumuksen.
Manteli-mascarpone
1/2 prk mascarponea
mantelimassaa maun mukaan
4 rkl sitruunamehua (tai limeä)
Sekoita mascarponen sekaan mantelimassaa maun mukaan.
Purista sitruunamehua mukaan.. Laita jääkaappiin
maustumaan. Massa sopii myös sitrushedelmille.
Nyt lisänä oli vadelmia, mansikoita ja tyrnimarjoja.
Myöhäistä ystävänpäivän iltaa!
VastaaPoistaKiitos, sitä samaa.
VastaaPoista