lauantai 2. helmikuuta 2013

Vaniljapannacotta hedelmäkompotilla

Eilen innostuin tekemään jälkiruokaa. Jääkaapissa ei ollut
rasvaisia mahdollisuuksia. Vajaa desin verran oli kuohukermaa.
Siitä lähdin liikkeelle, kun oli vielä rasvatonta maitoa.
Hedelmiä ja marjoja löytyi yllin kyllin 
Eilen aloitin pannacotalla ja jätin sen yöksi hyytymään.
Tänään jatkoin kompotilla ja päivällisen jälkiruokana 
söimme pannacottaa ja kompottia, lisäsin mukaan vielä mustikoita.
Raikas, kevyt ja maistuva lopputulos.

Vaniljapannacotta hedelmäkompotilla 2:lle

2 dl rasvatonta maitoa
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1/2 vaniljatankoa
3 liivatelehteä
Kiehauta maito, kerma ja vaniljasiemenet, -tanko ja sokeri.
Poista vaniljatanko. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti.
Purista vesi pois ja liota liivatteet kuumaan maitoon.
Kaada seos pieniin annosvuokiin. Jätä pannacotat hyytymään 
jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.
Kompotti
2 omenaa kuorittuina ja siemenkota poistettuna
1 päärynä kuorittuna
2 rkl sokeria
4 rkl vettä
ripaus kanelia
mustikoita annokselle
Leikkaa omenat ja päärynä kuutioiksi.
Kiehauta sokeri ja vesi. Lisää omenakuutiot ja ripaus kanelia.
Keitä omenapaloja 3 minuuttia.
 Päärynä oli sen verran pehmeä, että lisäsin sen kompottiin keittämisen jälkeen.
Kumoa pannacotat lautaselle ja levitä hedelmäkompotti ympärille.
Nostele lopuksi mukaan mustikoita.

4 kommenttia:

  1. Tätä pitää kyllä heti kokeilla, kun on sen verran helpon tuntunen ohje ja taatusti myös hyvää!Kiitoksia ohjeesta:=)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rauni, kun kävit.

    VastaaPoista
  3. This looks flavourful and delicious! Great recipe!

    I just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!

    Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts :)

    I'm a new follower!

    Michela from Italy

    VastaaPoista
  4. Michela,
    Thanks.
    Welcome to my kitchen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.