perjantai 15. helmikuuta 2013

Lohta appelsiinilla maustaen

Egyptiläiset appelsiinit maksoivat  69 senttiä kilo.
Innostuin ostamaan niitä, koska tiesin kuinka mehukkaita
isot appelsiinit ovat. Ja ne olivat mehukkaita.
Tänään oli myös kalapäivä, ostin merilohta määrämittaan leikattuna.
Kotona ajattelin yhdistää appelsiinia loheen. Tiedän, että
en ole ensimmäinen joka tämän keksii.
Sopii muuten erittäin hyvin tämä yhdistelmä yhteen.

Lohta appelsiinilla kasvispedillä uunissa

500 g  lohifilettä kahdeksi filepalaksi leikattuna
1 iso luomuporkkana tikkupaloina
purjon valkoinen osa suikaleina
puolikas kukkakaalia kukintoina
1/2  ison appelsiinin mehu tai yhden pienen
suolaa, mustapippuria, kanelia
Appelsiinikastike
reilu desi turkkilaista jogurttia
1/2 appelsiinin kuori raastettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
Huuhtele  purjo, halkaise ja leikkaa pituussuuntaan suikaleiksi.
Kuori porkkana ja leikkaa tasakokoisiksi suikaleiksi tai tikuiksi.
Ripauta uunivuokaan rypsiöljyä ja levitä pohjalle purjo ja porkkana.
Nosta lohifileet päälle nahkapuoli alaspäin. Valele fileet appelsiinimehulla.
Ripota päälle suola, mustapippuri ja kaneli.
Nostele vuokaan reunoille kukkakaalikukinnot. 
Ripauta hieman öljyä ja suolaa päälle.
Kypsennä lohta kasviksineen  uunin 225-asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita jogurttiin appelsiininkuoriraaste, hunaja ja suola. Anna vetäytyä
vaikka pari tuntia jääkaapissa. Minulla kastike oli reilun puoli tuntia.
Nostele annoslautaselle ateriaksi ja lisää mukaan sekasalaattia ja appelsiinilohkoja.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.