Egyptiläiset appelsiinit maksoivat 69 senttiä kilo.
Innostuin ostamaan niitä, koska tiesin kuinka mehukkaita
isot appelsiinit ovat. Ja ne olivat mehukkaita.
Tänään oli myös kalapäivä, ostin merilohta määrämittaan leikattuna.
Kotona ajattelin yhdistää appelsiinia loheen. Tiedän, että
en ole ensimmäinen joka tämän keksii.
Sopii muuten erittäin hyvin tämä yhdistelmä yhteen.
Lohta appelsiinilla kasvispedillä uunissa
500 g lohifilettä kahdeksi filepalaksi leikattuna
1 iso luomuporkkana tikkupaloina
purjon valkoinen osa suikaleina
puolikas kukkakaalia kukintoina
1/2 ison appelsiinin mehu tai yhden pienen
suolaa, mustapippuria, kanelia
Appelsiinikastike
reilu desi turkkilaista jogurttia
1/2 appelsiinin kuori raastettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
Huuhtele purjo, halkaise ja leikkaa pituussuuntaan suikaleiksi.
Kuori porkkana ja leikkaa tasakokoisiksi suikaleiksi tai tikuiksi.
Ripauta uunivuokaan rypsiöljyä ja levitä pohjalle purjo ja porkkana.
Nosta lohifileet päälle nahkapuoli alaspäin. Valele fileet appelsiinimehulla.
Ripota päälle suola, mustapippuri ja kaneli.
Nostele vuokaan reunoille kukkakaalikukinnot.
Ripauta hieman öljyä ja suolaa päälle.
Kypsennä lohta kasviksineen uunin 225-asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita jogurttiin appelsiininkuoriraaste, hunaja ja suola. Anna vetäytyä
vaikka pari tuntia jääkaapissa. Minulla kastike oli reilun puoli tuntia.
Nostele annoslautaselle ateriaksi ja lisää mukaan sekasalaattia ja appelsiinilohkoja.
Nam, takuulla hyvää.
VastaaPoistaOli, appelsiini sopii lohelle hyvin.
VastaaPoista