tiistai 5. helmikuuta 2013

Haudutettua lammasta - Kesäkurpitsapihvit

Possunliha on meillä nyt katkolla, ainakin toistaiseksi.
Ilostuin suuresti, kun löysin lähilampolan lampaanlihaa 
kaupan hyllystä. Kyseessä oli paistipala luineen päivineen.
Tämä liha on kypsytettävä pitkään hauduttaen, joten käytin
hauduttamiseen taginepataa ja hyvää tuli.
Suomalaista voimaruokaa-kirjasta  lainasin kesäkurpitsaohjeen 
ja paistoin kesäkurpitsapihvit. Kannattaa kokeilla, pikkupihvit 
olivat rapeita ja mehukkaita.

Haudutettua lammasta
600 g lampaan paistia luineen
2 pientä sipulia lohkoina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
voita lihan ruskistamiseen
suolaa, mustapippuria, rakuunaa, kanelia
4 dl kasvislientä (luomua)
1 rkl hunajaa
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista
Poista kalvot . Ruskista liha voissa  molemmin puolin,
 nosta pataan ja mausta.
Lisää pannulle voita hieman ja kuullota sipulit.
Kaada sipulit pataan.
Mausta  Kaada kasvisliemi pannulle ja anna kiehahtaa.
Kaada kasvisliemi pataan. Purista mukaan hunaja.
Laita kansi padan päälle. Hauduta miedolla lämmöllä kolme tuntia
tai kunnes liha on täysin mureaa. Pilko liha.
Siivilöi  liemi kattilaan. Sekoita 2 rkl maizenaa kermaan ja suurusta liemi.
Nosta lihapalat kastikkeeseen. 

Kesäkurpitsapihvit
1 kesäkurpitsa 
ruususuolaa
1 dl  (hiivaleipä)vehnäjauhoja
1/2 tl valkopippuria
2 kananmunaa
paistamiseen: kylmäpuristettua rypsiöljyä
(koristeluun yrttejä ja kehäkukkia)
Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi,
 ripottele viipaleille suolaa. Nostele viipaleet muutaman viipaleen
muodostamiksi pinoiksi ja anna viipaleiden seistä hetki.
Pyyhi viipaleista erittynyt neste talouspaperilla.
Sekoita vehnäjauhoihin valkopippuri ja kierittele viipaleet jauhoissa.
Sekoita kananmunien rakenne rikki.
Kasta kesäkurpitsaviipaleet kananmunassa ja vielä uudelleen vehnäjauhoissa.
Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa ja paista kesäkurpitsapihvit
pienissä erissä kullankeltaisiksi.
Koristele (nyt tällä kertaa en koristellut)

2 kommenttia:

  1. Ihanalta vaikuttavia ohjeita molemmat, tätä yhdistelmää täytyy kyllä kokeilla! :)

    Mahtavaa että löysit kaupasta lähilampolan lampaanlihaa. Olen usein harmitellut kun meidän lähikaupoissa on yleensä pelkkää uusiseelantilaista lammasta, mielelläni suosisin lähiruokaa jos sitä olisi tarjolla.

    VastaaPoista
  2. Lammas alkaa olla jo meillä lihasuosikki. Kesäkurpitsat sopivat juuri noin kypsennettäväksi.

    Sitä siis lammasta on aina silloin tällöin, mutta myyjän mukaan se menee aika nopeasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.