lauantai 16. helmikuuta 2013

Appelsiini-paahtovanukas

Edellisen postauksen lupauksen mukaan tässä tulee
suussasulavan paahtovanukkaan ohje.

Appelsiini-paahtovanukas
3 munaa
1/4 dl sokeria ja vajaa tl vaniljasokeria
1 dl kermaa ja 1 1/2 dl täysmaitoa
1 dl puristettua appelsiinimehua
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
vuokiin
voiteluun voita
pohjalle 1 dl fariinisokeria
  Vatkaa munat ja sokerit.
Lisää kermamaito ja appelsiinimehu sekä kuoriraaste.
Voitele uuninkestävät pienet annosvuoat (6kpl) voilla.
Ripota vuokien pohjalle fariinisokeria niin että vuoan pohja peittyy.
Laita vuoat reunalliseen uuniastiaan/vuokaan ja kaada astiaan vettä
 puoliväliin vuoan korkeudesta. Kaada seos pikkuvuokiin.
Kypsennä 180-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes seokset ovat
hyytyneet. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Jäähdytä vanukkaat kylmiksi. Irrota veistä käyttäen ja
kumoa lautasille. 

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää makealta, tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Makeaa, mutta ei liian makeaa. Annos ei saa olla suuri.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä ja appelsiini antaa tuollaiselle kivasti makua:)

    VastaaPoista
  4. Appelsiini sopii tuohon vanukkaaseen yllättävän hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.