Edellisen postauksen lupauksen mukaan tässä tulee
suussasulavan paahtovanukkaan ohje.
Appelsiini-paahtovanukas
3 munaa
1/4 dl sokeria ja vajaa tl vaniljasokeria
1 dl kermaa ja 1 1/2 dl täysmaitoa
1 dl puristettua appelsiinimehua
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
vuokiin
voiteluun voita
pohjalle 1 dl fariinisokeria
Vatkaa munat ja sokerit.
Lisää kermamaito ja appelsiinimehu sekä kuoriraaste.
Voitele uuninkestävät pienet annosvuoat (6kpl) voilla.
Ripota vuokien pohjalle fariinisokeria niin että vuoan pohja peittyy.
Laita vuoat reunalliseen uuniastiaan/vuokaan ja kaada astiaan vettä
puoliväliin vuoan korkeudesta. Kaada seos pikkuvuokiin.
Kypsennä 180-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes seokset ovat
hyytyneet. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Jäähdytä vanukkaat kylmiksi. Irrota veistä käyttäen ja
kumoa lautasille.
Kylläpäs näyttää makealta, tätä pitää kokeilla.
VastaaPoistaMakeaa, mutta ei liian makeaa. Annos ei saa olla suuri.
VastaaPoistaHerkullisen näköistä ja appelsiini antaa tuollaiselle kivasti makua:)
VastaaPoistaAppelsiini sopii tuohon vanukkaaseen yllättävän hyvin.
VastaaPoista